Vi hjälper dig bli mer ekonomisk med 7 enkla tips

Publicerad

Det finns mängder av sätt som man kan bli mer ekonomisk på. Och samtidigt finns det väldigt många anledningar till varför man skulle vilja bygga upp en bättre privatekonomi.

Vi kommer att fokusera på det förstnämnda i den här artikeln, men vi rekommenderar att du har det tydligt för dig själv varför du vill bli mer ekonomisk eftersom det kommer underlätta hela processen. Naturligtvis finns det fler tips än de 7 vi tar upp här nedanför, men det är helt enkelt för att artikeln hade blivit på tok för lång annars. Kanske kommer vi med fler tips framöver.

Låt oss ta en titt på tipsen!

1. Börja cykla mer

Cykeln är det mest prisvärda fordonet. Du kan köpa in en helt duglig cykel till ett relativt billigt pris, och det enda drivmedlet som krävs för att fordonet ska rulla är dina egna muskler. Vi förstår såklart att det i vissa situationer inte går att cykla till dit man ska. Men om du börjar göra det i de situationer det är möjligt kommer du kunna spara en hel del pengar.

2. Ta med dig matlådor till jobbet

Den genomsnittliga svensken är faktiskt relativt bra på att ta med sig matlåda till jobbet, men det finns ännu en del personer som kan bli bättre när det kommer till detta. Laga lite mer mat en vanligt på kvällen innan, så du kan ta med dig en matlåda till lunchen på jobbet. Detta underlättar mycket i vardagen samtidigt som det sparar in pengar åt dig.

3. Jämför elavtal

Det finns alltid en chans att du kan hitta ett elavtal med lägre elpris än det avtal som du betalar för just nu. Tack vare webbplatser som Elpriser24.se kan du enkelt jämföra alla elbolag i Sverige direkt på deras webbsida. Det är helt kostnadsfritt och all nödvändig information finns redan sammanställd.

4. Ta med egen kasse när du handlar

Istället för att köpa en ny kasse vare gång du handlar i matvaruaffären kan du istället ta med dig en kasse som du återanvänder. Det har idag exempelvis blivit väldigt populärt att ta med sig tygkassar som man packar ihop maten i efter man betalat.

5. Låt pengarna jobba åt dig

Om du börjar sätta undan en del av din lön varje månaden på ett sparkonto med bra ränta eller börjar med ett aktie- och fondsparande kan du se dina pengar växa utan att du behöver göra särskilt mycket. Det finns dock såklart alltid en risk med att investera pengar och det är inte säkert att man får tillbaka de pengar som man placerar i finansiella värdepapper.

6. Se över alla dina abonnemang

Det finns idag mängder med streamingtjänster därute och det är troligtvis inte så nödvändigt att prenumerera på dem alla. Se därför över vilka du har ett aktivt abonnemang hos och avsluta de du använder minst. Här finns det väldigt mycket pengar att spara för de allra flesta.

7. Se till att tvätt- och diskmaskinen är full

Undvik att sätta på tvätt- och diskmaskinen om den inte är full med smutsig tvätt eller disk. Genom att göra detta sparar men både energi och vatten, vilket i sin tur leder till att du får billigare räkningar i slutet av månaden.

Lämna en kommentar