Varför ska du använda en låneförmedlare?

Publicerad

Lån kan vara en komplicerad process, men det behöver det inte vara! Det finns många anledningar till varför du bör överväga att använda en låneförmedlare.

Först och främst fungerar de som en mellanhand mellan låntagare och långivare – så om du inte vet hur din kreditvärdighet ser ut eller hur mycket pengar du behöver för ditt projekt, så hjälper de dig att ta reda på det (tillsammans med andra viktiga detaljer). För det andra gör de allt det hårda arbetet när det gäller att jämföra banker och långivare så mycket lättare.

Många människor tror att detta innebär att deras ränta kommer att stiga eftersom fler banker kontaktas, men detta är inte alls sant. Så oavsett om du planerar att låna pengar för att köpa ett hus, starta ett företag, eller använda pengarna till något annat så bör du ta hjälp av en låneförmedlare.

Vad är en låneförmedlare egentligen?

En låneförmedlare kan som sagt ses som en mellanhand som hjälper till med processen för att få ett lån genom att sammanföra behoven hos låntagare och långivare. De får vanligtvis provision för sina tjänster, vilket innebär att det är helt kostnadsfritt för dig som låntagare att använda dig av dessa tjänster.

Det är väldigt enkelt att använda sig av låneförmedlare. Allt du behöver göra är att skicka iväg en ansökan, så tar de hand om allt annat därefter. Din ansökan kommer därefter att skickas iväg till upp emot 30 olika banker och långivare som sedan återkommer med sina låneförslag. Därefter är det upp till dig att välja det alternativ du tycker känns bäst.

Några av Sveriges mest populära låneförmedlare är idag Advisa och Lendo. När du använder dig av dessa aktörer kan du vara säker på att du får god hjälp. De är helt enkelt bland de populäraste eftersom de erbjuder en bra och enkel tjänst.

Vilka är fördelarna med att använda låneförmedlare?

När du använder dig av låneförmedlare finns det många fördelar. Den kanske främsta fördelen med dessa tjänster är att de gör det möjligt för dig som privatperson att jämföra flera olika bankers lånevillkor utan att det försämrar din kreditvärdighet på köpet.

De hjälper dig dessutom att förenkla och snabba på hela låneprocessen. Och kanske det bästa av allt är att det faktiskt är helt gratis för dig som användare att använda tjänsten. Istället får de betalt av den bank eller långivare du väljer att låna ifrån.

Hur jämför man låneförmedlare?

Hos Låneförmedlarguiden.se kan du få hjälp med att jämföra låneförmedlare. När du jämför de olika leverantörerna är det viktigt att ta en titt på deras tjänster och hur många banker som de hjälper dig att kontakta.

Du bör också tänka på att beroende på din kreditvärdighet finns det vissa gränser som sätts när det gäller vilken typ av lån du kan kvalificera dig för eller inte. Kreditvärdigheten påverkar även din ränta och de lånevillkor du i slutändan får.

Sammanfattningsvis

Det finns alltså ett gäng olika fördelar med att använda en låneförmedlare. De kan hjälpa dig att hitta de bästa räntorna och villkoren för din situation, samt ge expertråd om hur du kan konsolidera skulder eller refinansiera med bättre räntor. Vi rekommenderar starkt att man använder en låneförmedlare om man står i begrepp att låna pengar. Men kom ihåg att inte låna mer än vad du faktiskt klarar av att betala tillbaka.

Lämna en kommentar