Våra 2 favoriter inom rymdspel

Publicerad

Rymden och sci-fi är en väldigt populär genre, inte minst inom gamingindustrin. Det finns en hel drös med spel som har rymdteman. Vi kommer i den här artikeln att lyfta fram våra personliga favoriter inom den här kategorin.

Detta är alltså vad vi på Rymdveckan tycker, och det är möjligt att du som läser detta har en helt annan uppfattning än vad vi har. Frågan är därmed väldigt subjektiv, och kom ihåg att vi listar dessa spel utan inbördes ordning.

Spel 1: Star Wars Jedi: Fallen Order

Det har inte funnits ett överflöd av lyckade Star Wars singleplayer spel under de senaste åren. Star Wars Jedi: Fallen Order bryter dock upp denna negativa trend med detta väldigt underhållande spel.

Du kommer få styra den tidigare padawanen Cal Kestit som blivit tvungen att avskärma sig från kraften för att skydda sig under order 66. Spelet utspelar sig mellan Revenge of the Sith och A New Hope.

Cal blir dock en dag tvungen att använda sig av kraften för att bokstavligt talat rädda en vän. Det tar dock inte långt tid förens de onda krafterna får reda på detta och börjar jaga Cal med motivet att döda honom.

Vi tycker verkligen att detta spel är riktigt underhållande. Vi kan starkt rekommendera alla som inte ha spelat det än att ge spelet en chans.

Spel 2: Star Wars Battlefront II

Ännu ett Star Wars spel? Svar: ja. Star Wars Battlefront II kan ha gjort en av gaminghistoriens största återhämtning någonsin. Men att säga att spelets lansering var en succé är allt annat än sant. Battlefront II fick vid lansering nämligen enormt mycket kritik för att spelet enligt många var pay to win.

Många upplevde spelet som halvfärdigt vid lansering och om man ville ta del av ytterliga innehåll längre fram uppmanades man att betala för ett säsongskort som kostade närmare 500 kr. EA såg dock till att lyssna på kritiken från deras spelare och vände helt och hållet på spelet. De såg till att slopa både säsongskorten och även pay to win-innehållet.

Till en början tyckte inte vi heller om Battlefront 2, Men om du ger spelet en chans idag kommer du förmodligen chockas över vilken förändring som har skett. Vi rekommenderar verkligen att du testspelar och ger det en ärlig chans!

Lämna en kommentar