Väldigt intressant fakta om rymden

Publicerad

Ja rubriken för denna artikel talar egentligen för sig själv. Vi tänkte helt enkelt gå igenom 3 intressanta saker om rymden, och vi tror att det kan vara väldigt kul för många att ta del av.

Rymden är något som har fascinerat människan genom alla tider, och det finns ju massor av spännande och häftiga saker med rymden. Eftersom vi inte har obegränsat med tid har vi enbart valt ut 3 olika saker till den här artikeln, men det är möjligt att vi går igenom fler intressanta saker i andra artiklar framöver.

Nu sätter vi igång!

Vad är ett svart hål?

Det finns inte så många saker i rymden som forskare har så lite svar på som svarta hål. Egentligen är det ingen som riktigt vet vad ett svart hål är, men forskare tror att det är ett objekt med väldigt hög gravitation, så pass hög att inte ens ljus kan färdas därifrån. Detta är som sagt dock endast spekulationer.

Anledningen till varför vi vet så lite om svarta hål är att det inte går att ta sig ur dem. Det finns idag många spridda teorier om vad svarta hål egentligen är. Vissa tror att de kan radera universum, medan andra tror att de är en del av en cykel där universum både växer och krymper. Det finns även de som tror att svarat hål är portaler till parallella universum och andra galaxer.

Parallella universum kanske finns

Fler och fler forskare har börjat större möjligheter att parallella universum verkligen finns på riktigt. Som vi nämnde ovanför finns de personer som tror att de svarta hålen är portalerna till dessa parallella världarna.

Än så länge är detta endast spekulationer och teorier. Sannolikheten att forskare kommer kunna komma med svar om detta under vår livstid är i princip obefintlig. Forskare vet tyvärr för lite om den mörka materian som täcker i princip hela universum.

Vi kommer vara ensamma i framtiden

Universum betår av otroligt många olika galaxhopar. Vintergatan och vår galax är en av dessa. Dessa galaxhopar glider ständigt längre och längre ifrån varande i en hastighet snabbare än ljusets hastighet.

Eftersom inget kan färdas snabbare än ljusets hastighet kommer vi aldrig kunna nå någon annan galaxhop. Till slut kommer mellanrummen mellan alla galaxhopar vara så stor att vi inte kommer kunna se någonting förutom mörker. Det ska dock tilläggas att detta är väldigt, väldigt, långt in i framtiden vi pratar om.

Lämna en kommentar