Se till att fylla förråden inför framtiden

Publicerad

Varje prepper vet att det är viktigt att fylla på förråden, man vet aldrig vad som kan hända. Att se till att man har mat, medicin och utrustning för att klara sig ett bra tag hemma bör vara a och o för de flesta människor. Det kan dock vara svårt att veta vad man ska fokusera på.

Att förbereda sig för det värsta tänkbara är inte att anta eller att hoppas att det kommer hända. De flesta av oss hoppas att aldrig behöva utnyttja våra förberedelser, men att om de behöver utnyttjas så är det en klar fördel om de är väl genomtänkta.

Det finns många möjliga scenarier och det kan vara svårt att veta vad man ska fokusera på när man bygger upp sina lager. Att förbereda sig på allt är heller inte speciellt hållbart ur en ekonomisk synvinkel. Det skulle bli väldigt dyrt och de flesta har inte den typen av förvaringsmöjligheter.

Vi ska gå igenom det mest grundläggande men först så behöver man tänka på finansieringen av sina förberedelser. Att varje månad spara en del av sin lön är naturligtvis bra men det finns alternativa lösningar. Som att ta ett SMSlån från Moneezy. På det sättet kan man komma igång snabbare med att fylla på förråden.

Det mest grundläggande

Man bör börja med det mest basala. Det innebär i detta fall vattenreningssystem och batterier. Vattenrening då du inte vet om du kommer ha tillgång till rent vatten eller hur länge. Batterier då allt från radio till ficklampor drivs av dem. Radion behöver du ha för att lyssna på instruktioner från myndigheterna. Ficklampa då strömförsörjningen kan vara nere.

Det finns olika sätt att rena vatten. Allt från brustabletter till filtreringssystem. Köp det du är mest bekväm med att använda. Det du klarar av att sköta om under stress. Håll även koll på om det har ett sista förbrukningsdatum.

Konserver

När det kommer till mat så tänk torrvaror och konserver. Torrvaror som ris och mjöl har väldigt långt hållbarhet. Det samma gäller de flesta konserver. Hållbarheten är en viktig faktor här. Efter som du inte vet när du kan ta dig till en plats för att få hjälp eller för att fylla på depåerna så behöver maten räcka väldigt länge.

Det finns många olika typer av konserver att välja mellan. Klassikerna är dock vitabönor i tomatsås och chili con carne. En annan klassiker är Bullens korv som de flesta minna med skräckblandad förtjusning.

Presenning och rep

Två saker som fungerar i många olika lägen är presenning och rep. Det kan handla om att bygga ett vindskydd för natten. Om att laga ett skadat tak eller vägg eller om att täcka över ett förråd man inte vill ska bli upptäckt.

Detta är alltså bra att ha hemma och dessutom mer än vad du tror. Det tar inte stor plats.

Lämna en kommentar