Kan vem som helst åka till rymden?

Publicerad

Kan vem som hest åka till rymden? Svaret på denna fråga är både ja och nej. För att du som turist ska kunna ta dig till rymden krävs det att du köper en biljett. Och för att få tag på en sådan typ av biljett måste du kontakta något av de bolag som erbjuder kommersiella rymdresor.

När det kommer till att resa till rymden finns det ett par olika typer av resor som du kan göra. Vi kommer här nedanför gå igenom alla dessa olika typer av resor var för sig.

Att säga att dessa typer av biljetter är billiga är allt ifrån sant. Oavsett vilken typ av rymdresa du planerar att beställa kommer du behöva ta fram den stora plånboken för att kunna betala detta. För att du ska kunna göra dessa rymdresor på ett säkert sätt krävs det även ett du har en god hälsostatus.

Resor till den Internationella rymdstationen och månen

När de första tänker på resor till rymden är den förmodligen dessa typer av resor som först kommer upp i deras tankar. Faktum är dock att dessa typer av resor är väldigt, väldigt, dyra.

Hittills har endast 547 personer kunnat se Jorden från rymden och om du vill bli en av dessa människor får du räkan med att betala omkring 300 miljoner kronor. Det är nämligen så mycket det kostar att resa till den Internationella rymdstationen.

Det går idag även att boka resor till månen. Det är dock värt att nämna att resan i sig ännu inte finns. Utan biljetten du köper garanterar dig bara att du kommer få åka till månen vid första möjliga tillfälle – när det blir är ännu oklart. Att resa till månen är heller ingen billig historia. Just nu kostar det omkring 700 miljoner kronor för att boka en sådan typ av biljett.

Paraboliska flygturer

En parabolisk flygtur är kanske egentligen inte en rymdfärd. Denna flygtur förklaras bättre som en simultan av hur det känns att uppleva tyngdlöshet. Dessa flygturer brukar nämligen kallas Zero Gravity Flights.

Med hjälp av ett ombyggt jetplan kan du under dessa flygturer uppleva ett viktlöst tillstånd. Detta skapas genom att flygplanet flyger i en paralytisk bana. Priset för dessa flygturer är väldigt mycket billigare än de tidigare alternativen, och de kostar om kring 25 000 – 60 000 kr.

Lämna en kommentar