Hur kommer man igång med bloggande?

Publicerad

Har du någon gång funderat på att börja blogga, men inte kommit till skott med det för att du inte vet var du ska börja någonstans? Om ja så kan det vara skönt att höra att du inte är ensam om detta.

Väldigt många vill börja blogga, men färre börjar faktiskt att göra detta. Sanningen är den att det faktiskt inte alls är särskilt svårt att komma igång om man bara vet var man ska börja.

Det finns idag flera olika sätt som man kan komma igång och blogga på. Vi kommer i denna artikel rekommenderas några bloggportaler som du kan komma igång med ditt bloggande. Notera att vi inte kommer lista de olika plattformerna i inbördes ordning.

WordPress.org

WordPress är den mest använda bloggplattformen i världen. Denna plattform låter dig som bloggare att kontrollera alla aspekter av din webbplats. Det finns otaligt många olika gratis- och premiumteman som man kan välja mellan som alla är väldigt anpassningsbara.

Rymdveckan är faktiskt byggd med WordPress och vi är riktigt nöjda med resultatet av sajten. Vi tycker att vi fick designen som vi villa ha den och det var inte heller så himla svårt att fixa det heller.

Blogger

Blogger är ett helt gratis bloggverktyg. Denna plattform ägs av Google och låter dig som bloggare att på ett enkelt och säkert sätt komma sätta upp din blogg även om du inte har några tidigare tekniska erfarenheter inom detta.

En stor nackel med Blogger är att dina designalternativ är ganska begränsade om man jämför med andra plattformer som till exempel WordPress. Blogger får dessutom sällan uppdateringar eller nya funktioner vilket också såklart är en nackdel med plattformen.

Wix

Wix är en annan väldigt populär bloggportal som används av väldigt många. Med Wix har du väldigt många olika designalternativ.

En riktigt rolig funktion är att du kan få hjälp av artificiell intelligens att skapa din sajt. Det du behöver göra är bara att skriva i vilken typ av webbplats du vill ha, sedan producerar en AI din webbplats.

Men en ganska stor nackdel med Wix är dock att din sajt kommer att begränsas till 500 MB dataöverföring per månad. Detta kommer kanske inte vara något problem för dem flesta, men för vissa kan detta vara en dealbreaker.

Lämna en kommentar