3 rymdfilmer du bara måste se

Publicerad

Här på Rymdveckan älskar vi som du kanske redan har koll på allt som har att göra med rymden. Detta gäller även när det kommer till filmer, och enligt oss finns det ingen genre av film som vi älskar mer än just sci-fi- och rymdfilmer.

Det finns en hel drös med filmer i just denna genre, och idag har vi tagit fram 3 av våra absoluta favoriter när det kommer till just dessa typer av filmer. Vi kommer att lista filmerna från 3 – 1 och då är nummer 1 alltså den filmen som vi tycker bäst om.

Innan vi sätter igång så vill vi bara påminna om att detta endast är vår lista och våra favoritfilmer. Detta innebär ju då att vår lista av de bästa rymdfilmerna kan skilja sig åt mot vad andra tycker, och det är helt okej eftersom alla måste ju få ha en egen åsikt!

Nu tar vi en titt på listan!

3. Alien

Premiärår: 1979

Regissör: Ridley Scott

De flesta som gillar sci-fi filmer har förmodligen någon gång sett den klassiska filmen Alien. Filmen handlar om huvudpersonen Ripley och 6 andra personer som tillsammans påbörjat en färd hem till jorden efter att ha varit ute i rymden.

På vägen hem stöter de dock på en signal från en närliggande planets måne. De bestämmer sig för att utforska detta och väl på månen möter de ett okänt rymdskepp. Efter att ha utforskat rymdskeppet utan att ha hittat något intressant lämnar besättningen månen. Det som besättningen inte har koll på är att de nu har en extra passagerare med sig på resan…

2. Star Wars Episode IV: A New Hope

Premiärår: 1977

Regissör: George Lucas

Det finns kanske ingen mer legendarisk film-triologi när det kommer till rymden och sci-fi än Star Wars. I original-trilogin är dock den första av de 3 filmerna vår personliga favorit.

Du känner förmodligen redan till handlingen. Rebellerna har stulit ritningarna till imperiets dödstjärna som de nu måste förgöra för att kunna rädda galaxen.

1. Intersteller

Premiärår: 2014

Regissör: Christopher Nolan 

När jordens resurser är på väg att ta slut och hoppet om jordens överlevnad inte längre finns kvar skickas bonden Cooper, en tidigare testpilot för NASA, ut tillsammans med ett gäng andra forskare på ett sista försök att rädda mänskligheten.

Besättningen har som uppdrag att lämna jorden och resa igenom ett maskhål nära Saturnus för att komma åt ett nytt solsystem med potentiellt nya hemplaneter för mänskligheten.

Interstellar är enligt oss den bästa rymdfilmen som någonsin gjorts. Filmen må vara nästan 3 timmar lång, men man känner aldrig att filmen blir långtråkig. Vi kan starkt rekommendera alla att se denna film om ni ännu inte har gjort det.

Lämna en kommentar