3 rymdböcker du bara måste läsa

Publicerad

Vi på Rymdveckan älskar allt när det kommer till rymden. Detta gäller även när det kommer till att läsa rymdböcker. Vi uppskattar både rena faktabaserade böcker om rymden men även fiktion med rymdtema.

Här nedanför kommer vi lista vår topp 3 inom rymdböcker, när det enbart gäller fiktion. Vi utesluter alltså faktaböcker om rymden trots att dessa också kan vara väldigt intressanta att läsa.

Nu tar vi en titt på böckerna vi har valt ut!

3. Star Wars Trilogy

Det finns en hel del olika Star Wars-böcker som definitivt är läsvärda – speciellt för Star Wars fans.

Vår favoritbok när det kommer till Star Wars-böcker är dock Star Wars Trilogy. Med omkring 700 sidor täcker denna bok handlar denna bok om de som händer i filmerna The Empire Strikes Back och Return of the Jedi.

Även om dessa filmer är väldigt mycket mer populära än böckerna rekommenderar vi starkt att läsa böckerna också. Du kommer märka att mycket missas i filmerna som tas upp i böckerna.

2. Interstellar

Interstellar är förmodligen oerhört mycket mer känd som film, men faktum är att de även finns en bok om samma historia.

I boken får du följa med ett gäng astronauter och forskare som ska iväg på ett sista uppdrag för att försöka rädda mänskligheten från att dö ut. Deras mål är att hitta en ny planet som man kan börja leva på. Detta visar sig vara en väldigt svår uppgift.

1. The Martian: ensam på Mars

Denna väldigt spännande och intressanta bok publicerades år 2011 och har sedan dess blivit en väldigt stor succé.

Boken handlar om en misslyckad rymdexpedition där Mark Watney råkar hamna ensam på Mars. Marks besättning är säkra på att han är död och nu ensam på Mars har han ingen möjlighet att kunna kommunicera med människorna på jorden.

Den här boken blev en så pass stor succé att det till och med gjordes en filmatisering av boken år 2015.

Lämna en kommentar