Matkassar är idag billigare än någonsin

Publicerad

Antalet aktörer som erbjuder matkassar med hemleverans har ökat lavinartat på senaste och i samband med det har även priserna sjunkit till en ny rekordlåga nivåer.

Är du – som så många andra – på jakt efter en riktigt billig matkasse har vi samlat tips på vad man ska tänka på när man letar efter en billig matkasse samt tips på de billigaste alternativen på marknaden just nu.

Hitta en billig matkasse

Att hitta den billigaste matkassen är inte så svårt egentligen, det finns nämligen en uppsjö av jämförelsetjänster på nätet som har granskat och listat de bästa och billigaste alternativen på marknaden.

Det man bör tänka på är att vissa matkassar är billigare om man beställer fler måltider till fler personer i veckan, medan andra är billigare om man väljer färre rätter och färre personer. Därför är inte det billigaste alternativet för en stor familj alltid det billigaste för sambos, och vice versa.

Givetvis är det även skillnad på kvaliteten hos olika matkassar. Därför är vissa kassar superbilliga men inte så kvalitativa och med mindre spännande recept medan andra är lite dyrare fast men roligare recept och fler möjligheter. Det innebär alltså att du måste avväga liga om du vill ha en riktigt bra och prisvärd matkasse eller bara en matkasse som är snäll mot plånboken.

Tre av de billigaste matkassarna just nu

Som sagt har vi även granskat utbudet i Sverige och försökt göra en så ärlig granskning som möjligt. Vår granskning kombinerar dels pris men även kvaliteten på maten och recepten man får tillgänglighet. Därmed är följande tre matkassar inte nödvändigtvis de absolut billigaste, men definitivt de mest prisvärda.

Middagsfrid

Middagsfrid var det första företaget i världen att någonsin erbjuda matkassar med hemleverans. De lanserades 2007, bara ett par månader innan Linas Matkasse (som idag dominerar den svenska marknaden) lanserades.

Men inte nog med att de var först, Middagsfrid har idag en av de absolut bäst prissatta matkassarna någonsin. Dessutom har de ett brett utbud matkassar för alla möjliga smaker och förutsättningar.

Idag kan du beställa matkassar från Middagsfrid för bara 32 kr/portionen – ett pris som är svårslaget även om man lagar billig mat hemma själv.

HelloFresh

HelloFresh är en av få matkassar med internationell spridning. I grunden är det ett tyskt företag (med en svensk grundare) och idag är de verksamma i nästan hela Europa, USA och även på andra platser i världen.

Företaget har ett spännande utbud matkassar och recept och ger dig som kund stor möjlighet att själv anpassa dina matkassar efter dina önskemål och din budget. Det går även att skapa helt veganska alternativ och matkassar som lämpar sig för diverse restriktiva dieter, däribland LCHF.

Enligt våra uträkningar kan du beställa veckovisa matkassar för så lite som 40 kr per portion.

Linas Matkasse

För många i Sverige är Linas Matkasse synonymt med hela konceptet matkassar. Som sagt var Linas den andra matkassen i hela världen och de tog verkligen marknaden med storm.

Idag är Linas hetaste matkasse den så kallade “Välja-själv-kassen” där du skapar din egen matkasse baserat på recept som laddas upp på deras hemsida varje vecka. Denna anpassningsbarheten ger dig möjligheten att skräddarsy varje leverans, dels baserat på de recept du vill ha men även på det pris du är villig att betala.

Det är ganska svårt att avgöra exakt vad en välja-själv-kasse kostar då alla recept är annorlunda och varierar i pris. Men enligt våra uträkningar under en månads tid kan du få en matkasse för så lite som 36 kronor per portion.

Bonustips

Vi vill också passa på att nämna att alla de stora matbutikskedjorna i Sverige erbjuder matkassar i olika varianter. Dessa matkassar skapar du i regel på egen hand och du har större möjlighet att byta ut och lägga till ingredienser för att anpassa priset efter din budget.

Baserat på detta är det tydligt att matkassar från matbutiker kan vara ett lysande val för väldigt många som letar efter en billig och riktigt prisvärd matkasse, framför allt för de som också vill ha stor kontroll över den mat de vill få levererad.