Liv i rymden, magiska tv-spel och en teknik som går framåt

Publicerad

Det är många forskare idag som spekulerar kring i om det finns liv på någon annan planet än jordklotet. Det är flera som tror på att det finns liv där ute, både i form av rymdvarelser och annat, men också liv i form av organismer och celler som skulle kunna bli till det liv som vi nu ser här på jorden. Nu kan forskare ha hittat liv på den lilla dvärgplaneten Pluto. Något som förbryllar många rymdforskare. 

Det kan finnas liv på Pluto

Himlen är blå och resten är helt rött. Något som Kelsi Singer, forskare vid Southwest Research Institute i Boulder, säger till CNN. Man har hittat vulkanliknande berg som man inte har sett tidigare. Man har hittat både kalla och varmare grader både på ytan och inne i planeten. Det här gör att man med ganska stor säkerhet vet att det kan finnas möjlighet till liv på Pluto vilket gör den högintressant för forskning framåt. Enda sen klassificeringen för planeter kom till och att Pluto fick sin dvärgplanetsklassificering har man forskat än mer kring planeten och vad den har för egenskapet. Det här kan vara ett steg i att kunna förstå hur liv blir till än mer och hur organismer och celler förökar sig och växer.

Den mest avlägsna stjärnan idag

Ett gammalt teleskop har hittat och lokaliserat den mest avlägsna stjärnan någonsin. Stjärnan ligger 12,9 miljarder ljusår bort från jorden och det här tar forskare och den mänskliga befolkningen allt närmare den tid när vår jord skapades för 13,7 miljarder år sen. Stjärnan har fått namnet Earendal som betyder morgonstjärna på gammelengelska. Det är i den vetenskapliga tidskriften Nature som man har publicerat en artikel kring upptäckten och det är en grupp forskare ledd av forskaren Brian Welch vid Hopkins universitet som har gjort det. Den bedöms vara 50 gånger massivare än vår sol och är, vad man kallar för, en Population-III stjärna. Den tidigare äldsta stjärnan upptäcktes år 2018. Den, precis som denna, upptäcktes av ett Hubbleteleskop. 

Många spel utspelar sig i rymden

Idag är det många som vill ta sig till rymden på olika sätt. Den välkände Elon Musk är en av de entrepenörer som också har tagit sig till rymden med sina farkoster flera gånger. Elon Musk har investerat enorma pengar i sitt SpaceX för att kunna ta sig till rymden med både det ena och det andra och har hyllats för detta. Intresset för Elon Musk och rymden i synnerhet har gjort att många har fått upp ögonen för just det. Detta gäller även spelbranschen och ett företag som heter Gamestop. I takt med detta har även gamestop aktie ökat. Detta tack vare spel som The Outer Worlds och Mass Effect. Det här är spel som har varit en stor tillgång för företaget. I takt med detta har också aktien fått ett uppsving vilket resulterat i ett gott resultat.Spel och rymden är nog något som går ihop för väldigt många. Många bra spel utspelar sig i rymden och rymden är något som många förbryllas men också alltid vill lära känna mer. Tekniken går framåt för varje år vilket gör att rymden, farkoster och dess olika stationer blir mer och mer kända världen om. MÅnga rymdfärder har också gjort att forskningen har gått framåt inom många olika fält inom vetenskapen. Även inom spel och annat inom multimedia.